Jadłospis 18.11-22.11.2019r

                          

18.XI.2019 r. –22.XI.2019 r.

 

PONIEDZIAŁEK

Gramatura

Alergeny

 śniadanie

Chleb z masłem, pasztetem z drobiu i papryką, kawa 317g, 312,72k  1,7

II śniadanie

 Jabłka

obiad

Zupa jarzynowa z ryżem, makaron z białym serem i żurawiną, kompot owocowy

325g, 302k

podwieczorek

Ciastko "Prince-Polo", jabłko 100g, 125k

 

WTOREK

 

śniadanie

Chleb z masłem, nutellą, kakao 238g, 261,57k

1,3,4,7

II śniadanie

Marchewka

obiad

Krupnik zabielany, ziemniaki, filet z ryby, sałatka z czerwonej kapusty, kompot owocowy 222g, 609,63k

podwieczorek

Pączki, herbata z cytryną 100g, 105k

 

ŚRODA

 

śniadanie

Chleb razowy z masłem, pastą z jajek
i szczypiorkiem, kawa
297g, 271,02k

 1,3,7

II śniadanie

Żurawna

obiad

Zupa porowa z ryżem, ziemniaki, gołąbki z mięsem i sos pomidorowy, kompot owocowy 542,70g, 562,73k

podwieczorek

Ciastka kruche, sok "Kubuś" 120g, 100k

 

CZWARTEK

 

śniadanie

Zupa mleczna z kukurydzinką, chleb z masłem, serkiem topionym i pomidorem  230g, 359,43k 1,7

II śniadanie

Żurawina

obiad

Rosół z makaronem, ziemniaki, potrawka z indyka, sałatka wielowarzywna, kompot truskawkowy 586,70g, 622,03k

podwieczorek

Galaretka z bitą śmietaną  150g, 58,50k

 

PIĄTEK

 

śniadanie

Weka z masłem, sałatką z porów i jajek, kakao  331g, 385,17k 1,3,7

II śniadanie

Śliwki

obiad

 Zupa pomidorowa z tartym ciastem, ryż z musem truskawkowo-jabłkowym, kompot malinowy  220g, 430k

podwieczorek

 Banany  100g, 75k

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄC ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

ZAŁĄCZNIK II, rozp. 1169

1.

Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:

 

2.

Skorupiaki i produkty pochodne;

 

3.

Jaja i produkty pochodne;

 

4.

Ryby i produkty pochodne;

 

5.

Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

 

6.

Soja i produkty pochodne;

 

7.

Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą);

 

8.

Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy, a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;

 

9.

Seler i produkty pochodne;

 

10.

Gorczyca i produkty pochodne;

 

11.

Nasiona sezamu i produkty pochodne;

 

12.

Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;

 

13.

Łubin i produkty pochodne;

 

14.

Mięczaki i produkty pochodne.