Jadłospis 20.01-24.01.2020r

20.I.2020 r. – 24.I.2020 r.

 

PONIEDZIAŁEK 20.I

Gramatura

Alergeny

 śniadanie

 Chleb z masłem, szynką z drobiu i papryką, kawa 293g, 301,15k 1,3,7

II śniadanie

Ananasy

obiad

Zupa ogórkowa z ryżem, jabłko w cieście, kompot owocowy  325,50g, 302,73k

podwieczorek

 Ciastka - piszinger, sok "Kubuś"  125g, 102k

 

WTOREK 21.I

 

śniadanie

 Chleb z masłem, nutellą, kakao 222g, 261,57k

1,7

II śniadanie

Żurawina, ciastko

obiad

Krupnik, ziemniaki, gulasz wieprzowy i sos z jarzyn, kompot truskawkowy  564,20g, 721,33k

podwieczorek

 Mandaryni 100g, 58,50k

 

ŚRODA 22.I

 

śniadanie

Chleb razowy z masłem, serkiem topionym i pomidorem, kakao 188g, 263k

 1,3,7

II śniadanie

Jabłka

obiad

Zupa kalafiorowa z makaronem, ziemniaki, pulpety wieprzowe i sos, kompot malinowy 516,18g, 448,83k

podwieczorek

Danonki 100g, 98,50k

 

CZWARTEK 23.I

 

śniadanie

Chleb z masłem,pasztetem z drobiu i papryką, kakao 279g, 383,63k 1,3,4,7

II śniadanie

Ananasy

obiad

Zupa selerowa z ryżem, ziemniaki, filet z ryby, sałatka z kapusty czerwonej, kompot owocowy 423,30g, 459,23k

podwieczorek

Biszkopty, sok bananowy 125g, 100k

 

PIĄTEK 24.I

 

śniadanie

 Weka z masłem, filetem z makreli, kakao  297g, 271,02k  1,4,7

II śniadanie

Mandarynki

obiad

 Zupa pomidorowa z ryżem, makaron z białym serem i żurawiną, kompot owocowy 330g, 359,43k

podwieczorek

Galaretka "Balbinka", andruty  100g, 105k

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄC ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

ZAŁĄCZNIK II, rozp. 1169

1.

Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:

 

2.

Skorupiaki i produkty pochodne;

 

3.

Jaja i produkty pochodne;

 

4.

Ryby i produkty pochodne;

 

5.

Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

 

6.

Soja i produkty pochodne;

 

7.

Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą);

 

8.

Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy, a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;

 

9.

Seler i produkty pochodne;

 

10.

Gorczyca i produkty pochodne;

 

11.

Nasiona sezamu i produkty pochodne;

 

12.

Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;

 

13.

Łubin i produkty pochodne;

 

14.

Mięczaki i produkty pochodne.