Jadłospis 10.02-14.02.2020r

10.II.2020 r. – 14.II.2020 r.

 

PONIEDZIAŁEK 10.II.

Gramatura

Alergeny

 śniadanie

 Chleb z masłem, szynką z drobiu i papryką 268g, 290,87k 1,7

II śniadanie

Jabłka

obiad

Zupa ogórkowa z ryżem, łazanki z mięsem i kapustą białą, kompot owocowy 268,52g, 404,23k

podwieczorek

Ciastka - piszingery, sok bananowy  125g, 102k

 

WTOREK 11.II.

 

śniadanie

 Chleb z masłem i dżemem owoców leśnych, kakao 228g, 325,37k

1,7

II śniadanie

Ananasy

obiad

Zupa jarzynowa z makaronem, ziemniaki, schab wieprzowy, sałatka z kapusty czerwonej i jabłka, kompot truskawkowy 564,20g, 721,53k

podwieczorek

Kisiel z jabłkiem, andruty 120g, 58,50k

 

ŚRODA 12.II.

 

śniadanie

Chleb razowy z masłem, tartym serem żółtym i szczypiorkiem, kawa 224g, 247,97k

 1,7

II śniadanie

Marchew

obiad

Krupnik, ziemniaki, gulasz wołowy z jarzynami, surówka z marchewki, kompot malinowy 542,70g, 598,13k

podwieczorek

Mandarynki 100g, 90k

 

CZWARTEK 13.II.

 

śniadanie

Chleb z masłem, jajkiem i pomidorem, kakao 247g, 246,02k 1,3,7

II śniadanie

Żurawina

obiad

Rosół z tartym ciastem, ziemniaki, potrawka z kury i sos chrzanowy, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy 549,58g, 691,53k

podwieczorek

Danonki, cukierki 100g, 105k

 

PIĄTEK 14.II.

 

śniadanie

Weka z masłem i sałatką jarzynową, kawa 247g, 250,77k  1,3,7

II śniadanie

Mandarynki

obiad

Zupa pomidorowa z ryżem, makaron z musem truskawkowo-jabłkowym, kompot owocowy 180,20g, 255,73k

podwieczorek

Banany 100g, 98,50k

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄC ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

ZAŁĄCZNIK II, rozp. 1169

1.

Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:

 

2.

Skorupiaki i produkty pochodne;

 

3.

Jaja i produkty pochodne;

 

4.

Ryby i produkty pochodne;

 

5.

Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

 

6.

Soja i produkty pochodne;

 

7.

Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą);

 

8.

Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy, a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;

 

9.

Seler i produkty pochodne;

 

10.

Gorczyca i produkty pochodne;

 

11.

Nasiona sezamu i produkty pochodne;

 

12.

Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;

 

13.

Łubin i produkty pochodne;

 

14.

Mięczaki i produkty pochodne.